Oproep Winterswijk aan huizenbezitters: doe mee en laat anderen zien op welke manier je kan verduurzamen

– Gemeente Winterswijk roept huiseigenaren die hun eigen woning verduurzaamd hebben op om hun woningen open te stellen voor anderen die nog aan die klus moeten beginnen. Die huiseigenaren kunnen meedoen aan de Nationale Duurzame Huizenroute.

Huiseigenaren van verduurzaamde woningen kunnen andere huizenbezitters inspireren zodat zij kunnen leren van de ervaringen, zo laat de gemeente Winterswijk weten. “Stel je huis open van anderen”, luidt het in Winterswijk. De Nationale Duurzame Huizenroute is op 28 oktober en 4 november en voor mensen die aan de slag willen met hun huis is het waardevol om duurzame maatregelen in de praktijk te zien. Door de verhalen kunnen bezoekers een weloverwogen keuze maken voor hun eigen huis. Of het nu gaat om isolatiemaatregelen, zonnepanelen, warmtepompen of andere verduurzamingsmaatregelen; alle kennis en ervaringen zijn waardevol!

De Nationale Duurzame Huizenroute

De Energietafel organiseert samen met Centrum Duurzaam Winterswijk al een paar jaar de Duurzame Huizenroute in Winterswijk. Vele Winterswijkers hebben zo al inspiratie opgedaan om te verduurzamen. Dit jaar doen we voor het eerst ook mee met de Nationale Duurzame Huizenroute.

Huizenbezitters kunnen zelf bepalen of zij de ervaringen op de website willen delen of dat zij hun huis open willen stellen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Huiseigenaren die mee willen doen, kunnen hun woning aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Aanmelden kan via: www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Centrum Duurzaam Winterswijk: duurzaam@winterswijk.nl of 0543-543100.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-10 11:37:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.