Koninklijke Onderscheiding voor Grolse sportverenigingsman Harry Pfaf

– Op het hoofdveld van SV Grol traint het vrouwenlegioen. Blauw-witte kleuren overheersen, maar het rood in biesjes en emblemen vallen deze maandagavond extra op in de spotlights als binnen in de sportkantine bij Den Elshof loco-burgemeester Jos Hoenderboom bij Harry Pfaf (71) de koninklijke onderscheiding opspeldt. Daar was een ledenvergadering van SV Grol gaande.

Harry Pfaf werd daarbij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De aanleiding is dat Harry Pfaf een belangrijke rol heeft gespeeld bij de fusie van de twee Groenlose voetbalverenigingen Grolse Boys met SV Grol. ‘De Boys gaven hun veld en hun trotse rood-witte kleuren op om samen te gaan met de grotere voetbalvereniging SV Grol. Het rood is in detail teruggekomen in het huidige tenue van SV Grol. Dit om toch het stukje voetbalcultuur van de Grolse Boys in stand te houden en de ‘girls’ van het vrouwenvoetbal dat inmiddels vleugels heeft gekregen, de ruimte te geven.

Van 2009 tot 2020 is Harry Pfaf voorzitter van de Grolse Boys geweest. Toentertijd is hij naast het behartigen van de normale gang van zaken, begonnen aan dit intensieve proces van fusie wat uiteindelijk leidde tot een definitieve voetbalfusie. Hij is vicevoorzitter van SV Grol en stopt nu met zijn bestuurlijk werk. Hij is jarenlang voorzitter geweest van Volleybalvereniging Grol. Vanuit het bestuur bediende hij de leden van de volleybalvereniging, de verschillende commissies en hij was aanspreekpunt richting de Nevobo.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-10 12:13:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.