Noodlot bij ongeluk naar beneden gestort brugdeel Lochem: twee doden

LOCHEM/ LICHTENVOORDE – Bij een noodlottig ongeval bij bouwwerkzaamheden aan de kanaalbrug in Lochem zijn twee doden gevallen. Dit meldt zojuist de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Twee mensen zijn gewond geraakt. Vanmorgen schoot een brugdeel , een van de twee bogen los uit de takel en kwam met daverend geweld naar beneden. Hulpdiensten schoten te hulp. Drie traumahelicopters, tien ambulances en de brandweer zijn ter plekke.

In Lochem zijn hulpdiensten druk met het verlenen van hulp aan slachtoffer onder de naar beneden gevallen bogen van de kanaalbrug. Bij het inhijsen van de vernieuwde brug over het Twentekanaal nabij For Farmers (Goorseweg) ging het vanmorgen mis toen een brugdeel uit de takels naar beneden viel. Dit kwam terecht op een bouwstelling waar mensen aan het werk waren, melden de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en Omroep Gelderland. Ooggetuigen die boven op een speciaal ingerichte kijkpost voor inwoners die de brug in aanbouw volgen, zagen dat de takel van een van de twee hijskranen knapten waardoor de brugboog naar beneden schoot. Over het Twentekanaal is ter hoogte van de Goorseweg een nieuwe brug in aanbouw. Door het ongeval is de weg in de richting van Hengelo afgesloten.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-02-21 13:12:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.