Kanaalbrug stort naar beneden, ‘mensen onder brokstukken’

LOCHEM – Bij het inhijsen van een kanaalbrug in Lochem zijn woensdag mogelijk meerdere mensen onder brokstukken terechtgekomen. Het ging mis toen tijdens werkzaamheden een brugdeel uit de takels viel en naar beneden kwam.

Een deel van de brug schoot los van de takel. – Foto: Rens Hulman

Bij het inhijsen van een kanaalbrug in Lochem zijn woensdag mogelijk meerdere mensen onder brokstukken terechtgekomen. Het ging mis toen tijdens werkzaamheden een brugdeel uit de takels viel en naar beneden kwam.

Een verslaggever ter plaatse zegt dat medewerkers bezig waren bogen in te hangen op de brug in aanbouw, toen één van die bogen begon te wiebelen en naar beneden viel.

Meerdere ambulances zijn al ter plaatse. - Foto: Rens Hulman

Mensen bekneld

De boog viel op een stelling of platform waarop mensen aan het werk waren. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat weten dat er mensen bekneld zijn geraakt. Hoeveel gewonden er zijn en hoe ernstig hun letsel is, is nog niet duidelijk.

Update: er zijn drie mensen zwaargewond geraakt.

Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen om te assisteren bij het ongeluk. Volgens een verslaggever wemelt het van de ambulances. De brandweer is onderweg naar de plek aan de Goorseweg in Lochem, net als traumahelikopters uit Nijmegen en Amsterdam.

Het is de bedoeling dat de brug er uiteindelijk zo uit komt te zien:

De brug op een artist impression. - Foto: Provincie Gelderland

Geschreven door Erik van Dam op 2024-02-21 11:44:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.