N18 in beide richtingen dicht door gekantelde vrachtwagen

– Op de N18 bij Haaksbergen is maandag aan het eind van de ochtend een vrachtwagen gekanteld. De weg is daarom in beide richtingen dicht tussen Haaksbergen en Enschede-West.

Bij het ongeval is er een dieselspoor op de weg gekomen en is de vangrail flink beschadigd. Naar verwachting blijft de N18 voorlopig dicht. Vanwege de verkeersstremming leidt Rijkswaterstaat weggebruikers in beide richtingen om. Voor de richting Doetinchem: volg Apeldoorn vanaf afrit Enschede-West (A1, A50, A12). En voor de richting Enschede/Hengelo: volg Arnhem/Apeldoorn vanaf knp. Oud-Dijk (A12, A50, A1).

Update 12:58 uur

Het ingesloten verkeer wordt weggeleid. RWS verwacht tot het begin van de avond bezig te zijn met de afhandeling van het ongeval.

Update 14:15 uur

Bij het ongeval is 30 meter vangrail beschadigd wat gerepareerd moet worden. Daarnaast moeten er schoonmaak-en saneringswerkzaamheden uitgevoerd worden. Naar verwachting gaat de afhandeling van het ongeluk tot 23:59 uur duren. Tot die tijd gelden de omleidingen.

Update 16:00 uur

De berging is begonnen. Na het bergen kunnen de reparatie-en schoonmaakwerkzaamheden beginnen.

Update 18:00 uur

De afhandeling van het incident blijkt toch langer te duren dan verwacht. De verwachte eindtijd is momenteel dinsdagnacht 01:30 uur.

Update 21:00 uur

De schoonmaakwerkzaamheden zijn druk bezig. De verwachte eindtijd is nog 01:30 uur. Via de actuele verkeersinformatie van RWS worden weggebruikers op de hoogte gehouden. Dit is de laatste update.

Bron: RWS

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-01-16 13:46:58


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.