Nieuwe talentverbinder Vitaliteit Sport en Bewegen voor gemeente Aalten

– Sinds begin juli is Karlijn te Poele (31) de nieuwe Talentverbinder op het gebied van Vitaliteit, Sport & Bewegen en verenigingsondersteuning in de gemeente Aalten. Zij vervangt de vertrekkende Elena Kock. Samen met Richard Jongetjes zal Karlijn zich inzetten voor het verbinden van sport, bewegen, kunst en cultuur met het sociaal domein. Het doel is het creëren van een sterke en vitale sociale basis waarin iedereen kan en mag meedoen.

Karlijn heeft in het verleden onder andere als projectleider in het sport- en gezondheidsonderzoek gewerkt en als voedingsexpert bij wielerploeg Team DSM. Zij is ook trainer/coach van duursporters. “Ik ben de sociale, ondernemende en pragmatische Talentverbinder binnen het team van Plan Talent. Ik hoop door goed te luisteren, kansen vroeg in kaart te brengen, flexibel te zijn en ideeën aan te pakken, sportieve, organisatorische en maatschappelijke waarde toe te voegen.”

Gemeente Aalten is volop in beweging op het gebied van bewegen, sport, cultuur en verenigingen. Er liggen mooie kansen om het bestaande aanbod beter te verbinden, te ondersteunen, voor iedereen toegankelijk te maken en bij te dragen aan vernieuwing. Dat is de weg die via Plan Talent is ingezet, en die Karlijn zal continueren.

Over Plan Talent

“Iedereen in de gemeente Aalten heeft een talent. Gemeente Aalten is een gemeente waar iedereen zijn of haar eigen talenten ontdekt. Sport, bewegen, kunst en cultuur worden gezien als ideale ’instrumenten’ om talent een impuls te geven. Inwoners mogen hierbij geen grenzen ervaren. Sport, bewegen, kunst en cultuur dragen daarnaast bij aan een gezonde leefstijl, meedoen, ontwikkelen, samenwerken, leefbaarheid, integratie en plezier. We zorgen voor een sterke vitale sociale basis waarin iedereen meedoet, de gehele gemeenschap, van jong tot oud. We verbinden vraag en aanbod en werken vraaggericht. We maken samen met alle partners gebruik van elkaars kwaliteiten, netwerk en middelen.”

Kernpartners van het Plan Talent zijn: de Gemeente Aalten, Figulus Welzijn, Estinea, Zorgcombinatie Marga Klompé, Careaz, het Bariet en het basisonderwijs.
De komende periode gebruikt Karlijn om kennis te maken met partners, verenigingen, inwoners en (sport)aanbieders in Dinxperlo, Aalten, Bredevoort en de buurtschappen. Talentverbinder Karlijn te Poele werkt vanuit diverse locaties binnen de gemeente. Ze werkt samen met de andere talentverbinder Richard Jongetjes.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-08-04 13:50:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.