Grote brand in woning: ‘Sluit ramen en deuren’

– De brandweer was druk met een woningbrand in Winterswijk. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat het ging om een brandende zolder aan de De Savornin Lohmanstraat.

De veiligheidsregio adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten. Tevens raden ze aan om eventuele ventilatie uit te schakelen. Dit vanwege de rook. Het gaat om een grote brand.

Het getroffen pand is een tussenwoning met zonnepanelen op het dak. Aangrenzende woningen zijn door brandweerlieden ontruimd.

Opgeschaald vanwege dakpannen

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is er opgeschaald naar grote brand omdat er “extra handjes nodig zijn om alle dakpannen van het dak te halen.” Dat is nodig omdat moet worden gecontroleerd in hoeverre het vuur zich onder het dak heeft verspreid.

Volgens de woordvoerder is het vuur inmiddels onder controle. Op wat mogelijke rookschade na zouden omliggende woningen niet door de brand zijn beschadigd.

Een videocorrespondent ter plaatse meldt dat de bewoners ten tijde van de brand niet thuis waren. De Stichting Salvage komt ter plaatse. Het is niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. Er zijn geen gewonden

Geschreven door Robin Hazeleger, Omroep Gelderland op 2023-08-04 15:41:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.