Natuurgebied Bekendelle staat plots propvol met hekken

– Het natuurgebied Bekendelle in Winterswijk staat ineens vol hekken tot afgrijzen van de trouwe wandelaar die er vaak komt. Maar het duidelijk aangeven van de wandelpaden moest, daar het veel te druk met wandelaars werd in het mooie natuurgebied. De oevers van de Boven-Slinge werd erdoor aangetast.

Het publiek is niet welkom in delen van Bekendelle. Het is er te druk -met name in de weekenden- met bezoekers en geven honden teveel overlast voor de natuur, vinden provincie Gelderland en Natuurmonumenten die het beheer hebben over het Natura 2000-gebied.

Het lager gelegen deel langs de beek is afgesloten. Het deel langs de oevers is het meest kwetsbaar. Honden maakten onder meer de oevers kapot en stoorden de natuur. Met paarden werd door de beek gelopen. Langs de hoger gelegen bospaden zijn houten hekken geplaatst. Dit deel blijft toegankelijk voor wandelaars.

Winterswijkers die er regelmatig wandelen, reageren met afgrijzen. Ze hebben herinneringen met pootje baden en over boomstammen boven het water van de Boven-Slinge lopen. Het is écht wennen en vinden de hekken geen gezicht . ‘Een absolute ingreep in het natuurgebied dat niets te maken heeft met natuurbehoud’, is een reactie op de Facebook-pagina van 1Achterhoek.

De boswachters zijn blij dat op drukke dagen de natuur met rust gelaten wordt. Het natuurgebied is inmiddels omgedoopt tot ‘hekkendelle

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-02 08:25:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.