Na zes jaar weer een boek uit ‘het schoolkrantje’ van School Kotten

– Zes jaar geleden bracht de Historische Kring Kotten haar eerste boek uit met verhalen uit het ‘schoolkrantje’ van School Kotten. Onlagns is deel 2 verschenen. Verhalen rondom de school, maar ook het licht op de Kottense boerderijen in de 17e eeuw, nieuwe verhalen rondom de grens, natuur en hoe de Kottenaren zich ontspanden met muziek en bijvoorbeeld kamperen. Veel informatie rondom de ontwikkelingen in het boerenbedrijf.

Intrigerend is het verhaal van Hanna ter Haar in haar laatste oorlogsjaar toen ze op Goede Vrijdag inkwartiering kreeg van Duitsers en hoe de familie naar Ratum vluchtte om de te verwachten slag voor te zijn. Citaat: “Toen zei Willem: ‘We halen Vader en Moeder wel op met paard en kar. Sien kwam met de fiets en we wilden samen beddengoed en dekens halen. Voor de zekerheid zijn we teruggegaan. Ieder met een kinderwagen, want als ze eens niet konden komen? Hoe dichter wij bij Kotten kwamen hoe meer lawaai. We pakten spullen. Vader en Moeder waren nog thuis. Ze hadden gewacht op vervoer, maar toen gingen ze weg met stok en nog een tas….'” Een indringend beeld dat helaas weer zo actueel is. Met unieke foto’s wordt het verhaal van een verbouwing van het gebouw Wilhelmina vertelt.

Het boek heeft een keur aan verhalen van diverse schrijvers, alles omkleedt met foto’s en illustraties. Volgens de Historische Kring Kotten, een boek dat niet in boekenkast over lokale geschiedenis mag ontbreken. Het boek met 168 pagina’s, hard kaft en vele kleurfoto’s is te koop in de boekwinkel of via de site van de SHKK.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-12-14 10:31:31


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.