N318 tussen Aalten en Winterswijk twee keer dicht vanwege onderhoud

– Provincie Gelderland voert tussen 30 mei en 30 juni van 2023, groot onderhoud uit aan de N318 tussen Aalten en Winterswijk. De weg zal in twee fasen dichtgaan, maar er wordt gezorgd voor goede omleidingen.

De provincie wil met deze werkzaamheden de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op de weg verbeteren. Zo krijgt het asfalt van de hoofdrijbaan van de weg nieuwe, geluid reducerende asfaltlagen en zullen ze nieuwe markeringen aanbrengen op de weg. Verder voert ze onderhoud uit aan de openbare verlichting en vervangen ze enkele bewegwijzeringsborden. Tot slot voert ze ook onderhoud uit aan de Berenschotbrug en vervangen ze de verkeerslichten op de Tolhuisweg.

Fases

De twee fases waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd bestaat uit een eerste fase die duurt van 30 mei tot en met 6 juni, en een tweede fase van 19 juni tot en met 30 juni. In de eerste fase is de weg tussen Aalten vanaf de kruising N318/N313 en Bredevoort tot aan de rotonde Roelvinkstraat dicht. De rotonde Roelvinkstraat zal openblijven en ook de Intratuin is bereikbaar. Obelink is alleen bereikbaar vanuit de richting Winterwijk. In fase twee is de weg tussen Bredevoort vanaf rotonde Roelvinkstraat en Winterswijk tot inrit Obelink dicht. Opnieuw zal de rotonde openblijven. De Intratuin is bereikbaar vanuit richting Aalten en Obelink opnieuw vanuit richting Winterswijk.

Omleidingen

Al het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N313, de N18 en de N319. Voor omwonenden, fietsers en hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. De provincie roept weggebruikers op zich aan de omleidingen te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en uiteraard op te letten met fietsers en wandelaars. De provincie is blij een mooie nieuwe weg neer te leggen, met verkeer dat veilig en vlot doorstroomt.

Geschreven door Merel Berendsen op 2023-04-17 12:40:10


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.