Achterhoek vraagt bij de provincie oog te hebben voor Achterhoekse punten

– Ook tijdens de formatiegesprekken blijft de regio Achterhoek aandacht vragen voor Achterhoekse vraagstukken. Afgelopen donderdag overhandigde de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord een beslisboom aan commissaris van de Koning John Berends. De Achterhoek vraagt om beter openbaar vervoer verbindingen en bereikbaarheid, flexibele regelgeving om woningen te kunnen bouwen en pleit de regio voor het belang van de ziekenhuiszorg.

Met overhandiging van de beslisboom wil de Achterhoek zich in de kijker spelen van de formerende partijen. Om op te vallen tussen alle brieven die de provincie ontvangt in deze periode na de verkiezingsuitslag, vatte de Achterhoek de aandachtspunten samen in een getekend overzicht van de punten. Na de vergadering van de Achterhoek raad en de conclusies uit het plattelandsrapport van de drie raden die de regering in Den Haag adviseert, gaat de Achterhoek vaker de barricades op. Daarin staat onder meer dat het Rijk de mist in gaat met het toekennen van structureel geld aan de regio’s om daar de leefbaarheid op peil te houden.
Nu de BBB aan het roer is in de provincie waait er nieuwe wind. Met behulp van de Achterhoekse beslisboom wil de Achterhoek gaan voor een tripple AAA-status -volledig aandacht- in het nieuwe Gelderse bestuursakkoord. Kortom meer aandacht en geld voor goede ontwikkelingen in de Achterhoek.

Achterhoek vraagt bij de provincie oog te hebben voor Achterhoekse punten – Foto: 1Achterhoek

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-17 13:48:53


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.