Mooi weer ZC-festival met Antoon

– Wanneer je de grote hoofdpoort ziet en eronderdoor loopt, merk je meteen dat er iets speciaals staat te gebeuren. Dat gevoel op zo’n groot terrein is iets speciaals en blijft speciaal. Optredens zijn een groot feest waarbij plezier en knuffels aan elkaar worden uitgedeeld.

De Zwarte Cross heeft op deze plek aan de rand van het bos blijft iets magisch hebben, zeker als je er nog nooit bent geweest. De Zwarte Cross is het gesprek van de dag hier en je mag het niet missen.

De poort waar je onderdoor het Zwarte Cross walhalla binnentreedt. – Foto: Herbert Groot Wassink

Op het hoofdveld zijn de medewerkers achter de bar druk in de weer met het tappen van bier en het uitschenken van andere dranken. En dan verzamelen steeds meer mensen: eerst bij de bar om een biertje mee te pakken en vervolgens zoeken zij een gezellig heenkomen in de richting van het hoofdpodium.

Het zijn meestal leden van een (sport)vereniging die bezoekers voorzien van bier en eten. De verdiensten zijn voor de clubkas. – Foto: Herbert Groot Wassink

Antoon is vrijdag één van de artiesten die alle leeftijden naar het veld van het hoofdpodium trekt. Nog maar 21 jaar is deze zanger en rapper. Zijn succes dankt hij aan songteksten die grappig en gemakkelijk te onthouden zijn op muziek wat vaak lekker meezingt. En ja hoor: Antoon wint de Zwarte Crossers om zijn vingers: iedereen zingt met uitgestoken armen mee.

Vlammen, confetti, en gekleurde slierten ontbreken niet. Een lust voor de fotograferende media vlak voor het podium en voor de menigte op het veld doen deze showelementen de gezelligheid stijgen. Elke optreden dat er volgt, krijgt deze showelementen en je weet nooit wanneer die komen, des te meer verrassend voor de goede sfeer op het veld die er vanaf de opening op dit hoofdpodium al aanwezig is.

Geschreven door Herbert Groot Wassink op 2023-07-22 07:10:37


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.