Man (61) vergrijpt zich op zorgboerderij aan jonge vrouw

LICHTENVOORDE – Een 61-jarige man uit de gemeente Oost Gelre moet een jaar de cel in, omdat hij zijn handen niet kon afhouden van een 18-jarige vrouw. Ze werd slachtoffer van loverboys en klopte bij een zorgboerderij aan voor professionele hulp. Daar viel ze ten prooi aan de nu veroordeelde man, die er werkte als hulpverlener.

De man was ambulant begeleider op de zorgboerderij en verrichtte vier maanden lang bijna elke dag seksuele handelingen bij de vrouw. Ze kreeg begeleiding op de zorgboerderij na haar ervaringen met loverboys. Na een verblijf van enkele weken ging de man iedere nacht bij de vrouw in haar eenpersoonsbed liggen. Toen begon de man met zijn seksuele handelingen, aldus de Arnhemse rechtbank.

Kwetsbare toestand

De rechter stelt dat de man ‘in het geheel geen rekening hield met de kwetsbare toestand van de jonge vrouw’. Hij maakte misbruik van zijn positie en gedroeg zich als zorgverlener zeer onprofessioneel. Hij pleegde zo ernstige inbreuk op de geestelijke en lichamelijke integriteit van zijn slachtoffer.

De man verdwijnt voor een jaar achter de tralies wegens ontucht. Bovendien krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van nog eens twaalf maanden. Hij moet de vrouw verder 15.000 euro schadevergoeding betalen en hij mag als zorgverlener vijf jaar lang geen vrouwelijke cliënten behandelen.

Geschreven door Elmer van Hest op 2024-02-16 20:29:41


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.