Kunstvierdaagse in gemeente Bronckhorst

HENGELO – De Kunst4Daagse Bronckhorst is een 4-daags Kunstevenement met ongeveer honderd deelnemende kunstenaars die de gemeente Bronckhorst tot leven brengen. Met kleuren, vormen en veel creativiteit zijn de kunstwerken via vier verschillende routes door het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek te bewonderen.

Dit unieke evenement verbindt kunstenaars en kunstliefhebbers in alle unieke vormen. Op diverse locaties verspreid door de gehele gemeente Bronckhorst resenteren zowel amateur als professionele kunstenaars hun werk. Dit gebeurt in intieme ateliers, charmante garages, gezellige huiskamers, historische kerken en schilderachtige achtertuinen.

“De variëteit is fantastisch! Zo vind je bijvoorbeeld beeldhouwwerken, schilderkunst, fotografie en verfijnde sieraden. Maar ook creaties van hout, textiel, metaal en keramiek vinden hier hun podium” zo vertelt de werkgroep die zich jaarlijks met de Kunst4Daagse Bronckhorst bezighoudt.

Er zijn met zorg vier routes (Blauw-Oranje-Geel en Turquoise) uitgestippeld die langs deze inspirerende kunst en hun makers leiden. Tijdens deze ontdekkingstocht kunnen bezoekers ook even pauzeren en genieten van de gastvrijheid bij talloze horecalocaties en terrasjes die zij onderweg tegenkomen. Het is niet alleen een viering van kunst, maar ook een gelegenheid om de schoonheid van de Achterhoekse omgeving te ervaren en simpelweg te genieten van alles wat de Kunst4Daagse te bieden heeft.

De Kunst4Daagse Bronckhorst vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 9-10-11-12 mei. Kijk voor meer informatie op onze website www.kunst4daagsebronckhorst.nl of bij de regionale VVV’s en de deelnemende kunstenaars (alleen tijdens de Kunst4Daagse) en horecagelegenheden. De expositietijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-04-28 15:26:15


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.