Komst Landal recreatiepark ook goed voor Aaltens zwembad

AALTEN – De metamorfose van het terrein ’t Walfort wordt geleidelijk al zichtbaar. Waar eens 170 stacaravans en andere recreatieve voorzieningen stonden zijn in de afgelopen periode verwijderd en is een groene vlakte geworden omringd door boomsingels en nieuwe randbeplanting. De komst van een Landal Greenparc kan een enorme impuls voor zwembad ’t Walfort en voor Aaltense centrumondernemers zijn”, zegt wethouder Ted Kok. Afgelopen week gaf het college een fiat voor een nieuw ruimtelijk plan voor recreatieterrein ’t Walfort in Aalten. 116 recreatiewoning variërend van twee- tot zespersoonshuisjes op het park die Landal gaat beheren en verhuren.

Voordat de werkzaamheden kunnen beginnen moet eerst nog een omgevingsvergunning verleend worden. Het Aaltense college ziet dat zonning in. Een enthousiaste wethouder Ted Kok: “Het nieuwe vakantiepark is een aanwinst voor de gemeente Aalten. Dit park ligt in het Nationaal Landschap, te midden van de kwaliteiten waarom de Achterhoek zo wordt geroemd. Het is voor bezoekers de ideale plek om Aalten, de Achterhoek en het grensgebied met Duitsland te ontdekken. Ik verwacht ook dat onze plaatselijke ondernemers hiervan zullen profiteren. Ik zie het als een belangrijke kwaliteitsimpuls voor de gemeente. De recreatieve sector wordt hiermee behoorlijk verstevigd.”

Kok voegt eraan toe: ‘Een recreatieve opwaardering van de ruimte van het bestaande park en de komst van een Landal Greenparc kan voor een enorme impuls gaan zorgen voor het zwembad.” Kok verwijst naar de zwembadenvisie waaraan de gemeente Aalten momenteel werkt. Eind vorig jaar kwam Aalten met een startnotitie over de toekomst van de zwembaden. Zoals in veel gemeentes worstelt ook Aalten met het openhouden van de zwembaden. Het Blauwe Meer in Dinxperlo en ’t Walfort in Aalten zijn in beheer van Optisport die tot en met 2032 een exploitaitiecontract heeft met de gemeente Aalten. Zwembad ’t Walfort en het nieuwe Landal Greenparc liggen in elkaars nabijheid. De verwachting is dat beide functies elkaar zullen versterken.

Het nieuwe recreatiepark is ook goed voor de lokale werkgelegenheid. In totaal biedt het park straks werkgelegenheid aan zo’n 30 mensen, die Landal Greenparcs in de regio wil werven.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-27T10:46:37+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.