Veel lol op Lieveldse kermis met schans, waterbak, stro en een kattenstaart

LIEVELDE – De organisatie van de Lieveldse kermis School en Volksfeest had zondagmiddag weer een nieuwe variatie voor de Leeveldse Schans bedacht: ‘Kat in ’t Bakkie’. Met een volle vaart gingen twee aan twee Lieveldenaren in een rubberbootje de hoge schans af om met een volle vaart in plonsbak te belanden, eruit te klimmen om in een bak met stro een houten kat te vinden en deze met staart op de finish te zetten. Het kunstje leverde een hoop lol en hilarische taferelen op.

De opgaves van in totaal 45 teams van twee personen had een lange aanloop nodig. De steile schans is in eerste instantie huiveringwekkend. En dan toch met dorpsfeest als de Lieveldse kermis in zicht, jutten ‘ze’ elkaar op voor een aanmelding. En dan kun je niet meer terug en moeten de teams eraan geloven. De een origineler dan de ander. Het gaat zondag hoofdzakelijk om hoe de equipes het parcours afleggen, de mooiste plons en hoe ze er na de strobak eruit zien. Er wordt gelachen en gegild als de plons een vette bom in het water is. Ook enkele toeschouwers kregen een nat pak. Ook deze editie van de Leeveldse Schans zonder zeepkisten maar met een ‘Kat in ’t Bakkie’ was een enorm succes.

De podiumplekken waren voor 1. Krang 2, op 2. Buurman en Buurman en op 3. Red Hot Oompah Loompah. Voor het complete overzicht van de einduitslag ‘Kat in het bakkie’ klik dan hier.

Vaart krijgen op de schans en vervolgens is daar de waterbak. – Foto: Eveline Zuurbier
Het gevecht in de strobak om een kat! – Foto: Eveline Zuurbier

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-27T11:26:33+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.