Kindervakantieweek Winkie is voor de 44e keer begonnen

– Het is alweer voor de 44e keer dat de Winkieweek is begonnen. Vrijwilligers zetten zich met alle ziel en zaligheid in om kinderen uit Winterswijk een onvergetelijke vakantieweek te geven. Het mooiste is het bouwen van Winkiestad van restanten hout en pallets. Daarnaast worden spelletjes met elkaar gedaan, wordt een tienkamp en een speurtocht gehouden en brengen kinderen een bezoek aan een boerderij, een bedrijf en/of aan een bioscoop. De talentenjacht is ook een onderdeel waar kinderen naar uitkijken.

Met behulp van collectes vooraf probeert de organisatie de entreekaarten voor deelname zo laag mogelijk te houden. Winkiestad is voor kinderen van 6 jaar tot 14 jaar. Kinderen kunnen een losse dag of de gehele week meedoen. Winkiestad ligt dicht tegen het centrum van Winterswijk aan en is in het park van de Scholtenbrug. Er staan tenten opgesteld en buiten liggen stapels hout waarmee kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen.

Een stapel bijeengesprokkelde pallets voor een hut in aanbouw. – Foto: Winkie

Op de eerste dag wordt de burgemeester van Winkiestad gekozen. Dit is een traditie geworden die bij Winkiestad hoort. Op de dinsdagmorgen vindt het Winkie Defilé plaats. Kinderen gaan verkleed en met spandoeken en geroffel naar het Raadshuis waar de Winterswijkse burgemeester ze opwacht.

Update: Lenthe van Egmond is dit jaar tot de burgemeester van Winkiestad gekozen. Dinsdagmorgen volgt het difilé waarbij burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Gosse Visser vanaf het bordes van het Raadshuis de kinderen zullen toezwaaien.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-08-07 11:10:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.