Kim wordt keihard opgelicht als ze tickets voor de Zwarte Cross wil kopen

LICHTENVOORDE – Ieder jaar is Kim Dekker (25) met haar vriendengroep te vinden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Ook dit jaar wil ze er weer bij zijn, maar bij de ticketverkoop in november greep ze mis. Ze dacht daarna via Facebook nog snel een kaartje te kunnen bemachtigen, maar kwam van een koude kermis thuis. “Die gretigheid heeft mij de kop gekost.”

Tegen Bureau NH vertelt Kim hoe ze voor honderden euro’s is opgelicht. “Ik werk in de zorg, dus ben altijd druk en dacht tijdens de bedrijven door even snel aan kaartjes te komen. Tijdens mijn pauze stuitte ik op goedkope Zwarte Cross-tickets via Facebook.”

De Noord-Hollandse kwam in contact met de verkoopster en maakte zonder argwaan geld over. De betaling was geslaagd, maar de vier tickets kwamen niet aan. Kim wilde daarop verhaal halen, maar de verkoopster blokkeerde haar op Facebook. “Achteraf denk ik wel: ik had beter moeten kijken”, klinkt het.

Voor 720 euro het schip in

Haar vriend probeerde daarna ook in contact te komen met de verkoopster, en hij kreeg wél een reactie. Toen even later de kaartjes nog steeds niet binnenkwamen, wist Kim het zeker: ze was opgelicht. Uiteindelijk is ze voor 720 euro het schip ingegaan. ‘Aanzienlijk veel geld’ voor een jonge werkende dame, zoals ze het zelf omschrijft.

Ik had beter moeten kijken, het was overduidelijk een nepaccount

Eerder schafte Kim al tweedehandskaartjes aan via de Facebookgroep ‘Je bent Zwarte Crosser als…’ en dat ging wel goed. Dit keer ging het volgens haar mis door ‘puur ongeluk’, maar ook door naïviteit.

“Door angst dat een ander de tickets zou bemachtigen, handelde ik véél te haastig. Achteraf denk ik wel: ik had beter moeten kijken, het was overduidelijk een nepaccount. Geen vrienden en geen foto’s. Maar je denkt er op dat moment gewoon niet over na, zeker niet als je het doet als je druk bent”, zegt ze tegen Bureau NH.

Van het kastje naar de muur

Het is Kim niet gelukt om haar geld terug te krijgen. “Ik word van het kastje naar de muur gestuurd”, benadrukt ze. Wel heeft ze zo veel mogelijk mensen op Facebook gewaarschuwd voor de oplichtster. “Hopelijk heb ik wat mensen kunnen behoeden, want ik zag dat ze aan anderen nog steeds tickets probeerde te verkopen.” Voor haar zelf is het een grote les geweest: “Dat je op internet niet iedereen kunt vertrouwen.”

Ondanks haar negatieve ervaring is ze alsnog online op zoek gegaan naar tweedehands kaartjes. En met succes. Kim vertelt dat ze de tickets via Marktplaats heeft besteld, maar ze wél bij de verkoper thuis heeft opgehaald. “Dan kun je hem of haar altijd nog opzoeken als ze nep blijken te zijn. We gaan er dus evengoed heen”, lacht ze.

Kim vertelt in de uitzending van Bureau NH hoe ze werd opgelicht:

Geschreven door Alexander Liethof op 2024-03-20 16:52:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.