Voorjaarsconcert muziekvereniging Sint Jan Meddo in Meddo

WINTERSWIJK MEDDO – Het fanfareorkest en de slagwerkgroep van Sint Jan uit Meddo geven op zaterdag 23 maart hun jaarlijkse voorjaarsconcert. Het muziekspektakel vindt deze keer plaats in Zalencentrum Spiekerman in Meddo.

Het fanfareorkest speelt een zeer gevarieerd programma. Zo zullen onder andere nummers als Campus Intrada van Jacob de Haan en het concourswerk Decennium van Eric Swiggers de revue passeren. Maar er is ook ruimte voor luchtige muziek van onder andere de Haagse zangeres Anouk. Van haar spelen de muzikanten een arrangement van Leon Vliex van haar bekende hits Girl, Birds en Nobody’s Wife. Ook komt er weer een solistenwerk voorbij, waarbij de bassectie Let the Tubas Swing van Martin Scherbacher speelt, in een bewerking van Marten van der Wal. De titel van het solowerk doet alle eer aan, de bassen laten het nummer met recht swingen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Maarten van de Kolk.

Het wordt ook een spannende avond voor de slagwerkgroep van Sint Jan. De slagwerkers brengen voor het eerst het werk Xtremitis van componist Marc Dufour ten gehore. Met dit concourswerk doen ze op zaterdag 13 april mee aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in Barneveld. Daarnaast zullen ze ook bekendere werken spelen, zoals The Lion Sleeps Tonight in een eigen bewerking. Verder staan ook het swingende Mozambique van Chris Brooks en het technische Percussive Interlude van Vincent Cox op het programma. De slagwerkgroep staat onder leiding van Ronny Wolterink.

Het concert vindt plaats op zaterdag 23 maart en begint om 19.30 uur. De toegang bij Spiekerman, Goorweg 5 in Meddo, is gratis.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-20 07:00:08


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.