Karlijn Roelofsen is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Aalten

AALTEN – Op maandag 17 juni is Karlijn Roelofsen benoemd tot nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Aalten. Tijdens een spannende middag in een volle raadszaal koos de jury uit zes kandidaten voor Karlijn als nieuwe kinderburgemeester. Ook de overige kandidaten krijgen een belangrijke rol, want zij vertegenwoordigen het komende (school)jaar samen met de kinderburgemeester alle kinderen van de gemeente Aalten in de kinderraad.

Kinderburgemeester Karlijn zit in groep 7 van de Groen van Prinstererschool in Aalten. Met de slogan “Dieren, natuur en groen, dat is wat ik samen met jullie wil gaan doen!” vertelde Karlijn welke ideeën zij heeft voor het kinderburgemeesterschap. Zo wil ze zich gaan inzetten voor het klimaat en milieu, genoeg beweging en dieren. Ook zou ze graag het zwerfafval willen verminderen en wil ze zorgen voor genoeg groen in de gemeente.

Presentaties

Alle deelnemers vertelden in een pitch welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Zo kwamen thema’s als natuur, dieren, verkeersveiligheid en het voorkomen van pesten en discriminatie voorbij. Na de presentaties van de kandidaten volgde een quiz met waar/niet waar vragen. De jury bestond uit raadsleden Henk Rijks, Rianne Deunk en voormalig kinderburgemeester Marthen Huijbers.

Tromgeroffel

Na de quiz en nam Marthen afscheid van zijn rol als kinderburgemeester. Daarna volgde de geheime opdracht: een interview houden met de burgemeester. In het pauzemoment telden de juryleden alle punten bij elkaar op en met tromgeroffel en applaus maakte voormalig kinderburgemeester Marthen Huijbers bekend dat de kinderambtsketen het komende jaar om de nek van Karlijn Roelofsen hangt.

De nieuw samengestelde kinderraad van de gemeente Aalten – Foto: 1Achterhoek

Invulling kinderraad

Hidde Rijkens, Nikki Hulzink, Nout van Lochem, Laurynn Lurvink, Sophie de Vries vormen dit jaar samen met kersverse kinderburgemeester Karlijn de kinderraad ook wel de naschoolse activiteitenraad (NAR) genoemd. Onder leiding van jongerenwerkers Jolien Stronks en Michel Stronks van Figulus Welzijn denkt de kinderraad mee over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Aalten.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-19T06:00:14+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.