Met bouw brug voor voetgangersvolk is de opbouw festivalterrein Zwarte Cross begonnen

LIEVELDE – Een voetgangersbrug over de N18 voor de grote drommen voetgangers die over een maand de Zwarte Cross bezoeken. De noodbrug is een eis van Rijkswaterstaat waardoor het doorgaande verkeer ongehinderd door kan rijden over deze grote verkeersader door de Achterhoek. En festivalgangers kunnen zo op een veilige manier op het evenemententerrein bereiken.

De noodbrug staat er voor het eerst. De reden is dat de festivalorganisatie de Zwarte Cross met één dag heeft uitgebreid. De donderdag is bij de drie volle dagen Zwarte Cross erbij gekomen. Dit was voorheen de dag van de aankomst van alleen de campinggasten. Nu staat er donderdag 18 juni een programma waaraan ook dagbezoekers kunnen deelnemen. Dagelijks verwacht de festivalorganisatie zo’n 70.000 festivalgangers.

De N18 is de drukste provinciale weg van de Achterhoek. Tijdens het festivalweekend worden er altijd al extra verkeersmaatregelen genomen rond het evenemententerrein. Zo wordt de N313 tussen Lichtenvoorde en Aalten gedeeltelijk afgesloten en dient de weg alleen voor verkeer naar het festivalterrein. Verkeer vanuit Twente dat naar Aalten of het Duitse Bocholt wil rijden moet omrijden via Winterswijk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-06-18T14:09:34+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.