Internationale buslijn is blijvend succes, steeds meer passagiers

– Ruim vijf jaar geleden reed de bus tussen Aalten en Bocholt als proef voor de eerste keer de grens over. Daarna bleef het drie jaar stil rond de buslijn, maar vanaf 2021 is de bus alsnog weer gaan rijden. Inmiddels is de internationale bus een blijvertje en gaat hij ook vaker rijden.

Tot voor kort konden reizigers één keer per uur gebruikmaken van de grensoverschrijdende bus. Vanaf half oktober is de dienstregeling verder uitgebreid en zijn er in de ochtend en avond extra ritten toegevoegd.

“We willen meer mensen die naar hun werk of school gaan de mogelijkheid geven om ’s ochtends en ’s avonds met de bus te reizen”, zegt Jens Dörpinghaus van Stadtbus Bocholt die de dienstregeling uitvoert.

Inmiddels maken jaarlijks tussen de 20.000 en 25.000 reizigers gebruik van de dienst. En de belangstelling groeit.

Kijk hier hoe passagiers reageren op de uitbreiding van de dienstregeling

‘Met twee uur in Amsterdam’

Twee derde van de passagiers komt uit Duitsland, de rest uit Nederland. “Aalten is na het busstation van Bocholt de populairste halte in ons gebied”, aldus Dörpinghaus. “Je ziet ook dat beide plaatsen een aantrekkelijke binnenstad hebben. Duitsers gaan bijvoorbeeld voor de markt naar Aalten en Nederlands komen in Bocholt om te winkelen of, zoals binnenkort, de kerstmarkt.”

De bus naar Aalten is voor Duitsers ook een belangrijke verbinding om verder ons land in te komen. “Je hebt in Aalten een goede aansluiting op de trein”, zegt Dörpinghaus. “Ik heb het zelf al eens ondervonden, je bent met twee uur in Amsterdam.”

Meer passagiers en verdere uitbreiding?

Nu de lijn voldoende wordt gebruikt, blijft de buslijn voor de komende jaren behouden. “We mikken op nog meer passagiers en gaan ook meer reclame maken voor deze grensoverschrijdende buslijn”, zegt Dörpinghaus. “Wellicht kunnen we de dienstregeling in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-11-06 15:43:11


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.