In een kwartier je auto opladen aan turbolaadpaal in Aalten

– Het laden van een accu van een elektrische aangedreven auto duurt twee tot 4,5 uur, maar dankzij de turbo-oplaadpalen gaat het een stuk sneller. Deze staan nog niet in de Achterhoek, maar sinds kort staat er een aan de grensovergang Aalten – Hemden.

In de tijd dat je een kop koffie drinkt laadt je elektrische auto helemaal op om er 250 kilometer mee te rijden. Het kan aan de Hamalandroute 92. Bij het bedrijf van Reinders Reinders staat de snelste laadpaal van Nederland die een belangrijke bijdrage zal leveren aan de groei van elektrisch vervoer in Nederland, zo legt Henk Reinders uit.

Met een laadsnelheid van 360 kW is deze laadpaal in staat om een elektrische auto in minder dan 15 minuten op te laden. Dit is bijna drie keer sneller dan de gemiddelde laadpaal, wat betekent dat de automobilist nooit lang hoeft te wachten voordat hij weer de weg op kan. De laadpaal is 24 uur per dag gemakkelijk toegankelijk voor elektrische rijders.

Deze laadpaal is niet alleen snel, maar ook duurzaam. Hij gebruikt, indien mogelijk, hernieuwbare energie opgewekt door de zonnepanelen die op het magazijn dak van Reinders liggen. De zonnepanelen en laadpaal hebben een zeer efficiënte energieomzetting, wat betekent dat er meer energie behouden blijft.

Reinders is trots om de snelste laadpaal van Nederland te introduceren in Aalten en hoopt dat het een belangrijke stap zal zijn in de transitie naar elektrisch vervoer.

Dat er een laadpaal staat, is op zich niet heel bijzonder. Elektrisch rijden wordt populairder en de laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch is er een nadeel: gemiddeld duurt het 2 tot 4,5 uur om via een openbare laadpaal de accu van een auto op te laden.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-15 11:38:02


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.