In 2023 planprocedure en in 2024 start bouw 55 woningen in Lichtenvoorde

– Op de hoek van de Twenteroute (N18) en de Richterslaan start Klomps Bouwbedrijf met de bouw van 39 huur- en koopappartementen verdeeld over twee woongebouwen. Én op de plek van de voormalige basisschool De Regenboog op ’t Hooiland begin Kormelink Bouw eveneens met de bouw van woningen. Het plan is dat op deze locatie aan de Planetenstraat 12 nieuwe huur- en koopwoningen te bouwen, waarvan 6 in het goedkope segment en 6 in het middensegment.

Er gaan meerdere locaties waar basisscholen zijn opgegaan in het IEKC Het Gele Park de ontwikkeld worden voor woningbouw. Voor deze locaties hebben meer dan 300 mensen belangstelling getoond. Het gaat om de locaties van de Pastoor van Arsschool, de Jozefschool, de Hamalandschool en dus de Regenboogschool. Deze laatste school vormt met de voormalige openbare school Het Hof nu Basisschool De Leeuw aan Het Hof 2.

Op de locatie van de voormalige Regenboogschool bestaat de mogelijkheid dat er meerdere woningen (max 4) erbij worden gebouwd. De beoogde prijsklassen van de koopwoningen (zowel de beneden-bovenwoningen als levensloopbestendige woningen) variëren van 250.000 euro vrij op naam tot 350.000 euro vrij op naam. De huurwoningen zullen waarschijnlijk in de middenhuur vallen. De prijzen zijn onder voorbehoud.

Om het plan aantrekkelijk te maken voor een grote doelgroep, worden verschillende woningtypen gebouwd. Zo komen er beneden-bovenwoningen, waarbij op de begane grond en op de verdieping verschillende huishoudens kunnen wonen. Deze woonvorm ziet eruit als een twee-onder-een-kapwoning. Ook komen er levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.

Richterspoort. Afb: gemeente Oost Gelre

Richterspoort

Op de hoek N18-Richterslaan bevindt zich de toekomstige Richterspoort. De grootte van de appartementen is 65 en 85 m2. De koopappartementen liggen in de prijsklassen van betaalbare koop, middeldure koop en dure koop. De huurappartementen worden in de middenhuur verhuurd. Over de invulling van de commerciële functie wordt nog nagedacht.

Het college van burgemeester en wethouders bereidt op dit moment een bestemmingsplan voor voor de Richterspoort de voormalige basisschool De Regenboog.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-08-02 08:37:32


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.