DJ mixt techno en house op het spel van de beiaardier op Winterswijks carillon

– Gastbeiaaardier Rosemarie Seuntiëns, -uit Eindhoven en Asten- ging met Winterswijks eigen DJ Colin Dokter een unieke samenwerking aan. ‘Bells ’n DJ’ werd vrijdagavond regelrecht een grote hit tijdens de slotfinale van het Torenfestival in Winterswijk. Vanaf de terrassen werd een uur lang volop genoten van dit unieke optreden. Op de Markt werd er stiekempjes gedanst op het ritme van de gekleurde spotlights die de beiaardier en de DJ een bijzonder podium gaven.

Vanaf juni was er in de afgelopen weken op de vrijdagavond in het centrum van Winterswijk een bijzonder concert te horen met de klokken van het carillon. Aanleiding waren allerlei landelijke activiteiten rond 1572, de Geboorte van Nederland. Peter ten Hagen, voorzitter van ondernemersfonds ABH City: “De Jacobskerk is de enige getuigen van de vorming van Nederland. Dit ging niet zonder slag of stoot. We hebben gedacht: ‘we moeten iets doen met de Jacobskerk’. Het is een lang gekoesterde wens geweest van onze eigen beiaardier Wim Ruessink om iets te doen dat niet alledaags is voor het carillon. En dat is gebeurd door een samenspel met allerlei muziekstromingen en andere instrumentalisten. Er is filmmuziek en jazz gespeeld, de klokken werden bespeeld terwijl er beneden op de Markt een blazersensemble daar op inspeelde, er is een samenspel met een banjo geweest en vanavond gebeurt het met een DJ. Dit alles geeft een gezellig sfeertje. Je zit op een terras en je hebt een uur lang gezellige muziek om van te genieten.”

Foto: 1Achterhoek Foto: 1Achterhoek

Gastbeiaardier Rosemarie Seuntiëns besprak voor de uitvoering met DJ Colin Dokter de muziek voor het concert. “Je hoort een heel bijzonder concert. Allerlei muzieksoorten komen voorbij in een mix van dance, techno en jazz met de DJ. Sound Solution verzorgde de juiste afstemming in beeld, geluid en licht. Dat samen gaf de beiaardier en de muzikant een evenzeer bijzonder podium.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-08-01 14:46:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.