Huldiging van SV Grol op bordes stadhuis

– Enkele tientallen fans verzamelden zich dinsdagavond voor het bordes van het Groenlose stadhuis om daar de huldiging van SV Grol bij te wonen. Grol 1 sleepte gisteren in bij DVC in Didam de kampioenstitel binnen in de 2e klasse H. Vlak voor het eind van de wedstrijd werd het 1-2 voor de uitspelende Grollenaren.

De wethouder van Sport, Bart Porskamp sprak eerst het team met trainer en alle begeleiders in de raadszaal toe. “En dan sta je door stabiliteit in het spel bovenaan”, zei wethouder Porskamp. SV Grol gaat in de 1e klasse op zoek na een nieuwe uitdaging. En dat is volgens de wethouder de in de hoofdklasse spelende Longa’30. Die club is en blijft de grootste uitdager voor dé streekderby van de Achterhoek.

Huldiging van SV Grol op bordes stadhuis – Foto: Marcel Houwer

De vreugde gevolgd door een ontlading was groot toen vlak voor het einde het verlossende doelpunt viel. Tycho Riteco scoorde. SV Grol had voor het kampioenschap genoeg aan een gelijkspel op basis van een gelijkspel. Zou DVC winnen dan zouden zij kampioen worden. Dat gebeurde echter niet. Toch tot aan het einde leverde DVC veel druk op het doel van SV Grol.

Maar liefst zeven volle bussen met SV Grol-supporters waren naar Didam afgereisd om hun Grol te zien winnen. Het werd een zenuwslopende wedstrijd die tussentijds ook nog een keer werd stilgelegd door vuurwerk op het veld. Vorig jaar miste SV Grol op een haar na de promotie. Aan die herinnering maakte het team onder leiding van William Krabbenborg dit pinksterweekeinde een einde.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-30 18:48:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.