N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

– De N318 tussen Aalten en Winterswijk is sinds deze dinsdag een maand lang afgesloten. Er worden verbeteringen aangebracht, zoals het vernieuwen van het wegdek, het vervangen van verkeerslichten en onderhoud aan de verlichting. Om hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat de weg bereikbaar blijft, zullen de werkzaamheden in twee fasen worden uitgevoerd.

Tot en met 16 juni zal de weg tussen Aalten, vanaf de kruising N318/N313 tot aan de rotonde met de Roelvinkstraat, afgesloten zijn. Van 19 juni tot en met 30 juni zal de weg afgesloten zijn tussen Bredevoort, vanaf de rotonde met de Roelvinkstraat tot aan de inrit van Obelink bij Winterswijk.

Omleidingsroutes

Het doorgaande verkeer tussen Aalten en Winterswijk wordt omgeleid via de N313, de weg tussen Aalten en Lichtenvoorde, de N18 tussen Lichtenvoorde en Groenlo en de N319 tussen Groenlo en Winterswijk.

De omleidingsroutes worden aangegeven op borden langs de weg. De weg blijft bereikbaar voor bewoners en hulpdiensten. Fietsers kunnen ook gebruik blijven maken van het fietspad langs de N318.

Nieuw asfalt, wegwijzers en verkeerslichten

Tijdens de werkzaamheden wil de provincie de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van deze provinciale weg verbeteren. Het wegdek van de hoofdrijbaan krijgt nieuwe geluidsdempende lagen asfalt.

Daarnaast zullen nieuwe wegmarkeringen worden aangebracht, onderhoud aan de verlichting worden uitgevoerd en enkele wegwijzers worden vervangen. Ook zal onderhoud worden uitgevoerd aan de Berenschotbrug en worden verkeerslichten aan de Tolhuisweg vervangen.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2023-05-30 03:00:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.