Hakenkruizen en vernielingen op dierenpark

– Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag met verf hakenkruizen aangebracht in Groenlo. Dat gebeurde op het wegdek van dierenpark De Halve Maan. Ook zijn prullenbakken vernield met vuurwerk en ontsierd door graffiti.

De gemeente Oost Gelre is het zat en spreekt schande van de gebeurtenissen. “De hakenkruizen zijn kwetsende, onacceptabele en buitengewoon smakeloze bekladdingen”, zegt burgemeester Annette Bronsvoort. Ze hoopt dat mensen die meer weten over de vernielingen zich melden, zodat duidelijk wordt wie achter de actie zit. “Nog beter: meld jezelf als je hierbij betrokken was. Dat is pas stoer.”

Bronsvoort geeft aan dat op dit moment in beeld wordt gebracht hoe groot de schade is. “Maar naast deze schade zorgt het ook voor veel overlast. Genoeg redenen om de aankomende tijd extra te investeren in toezicht en handhaving en hiermee de pakkans van daders te vergroten. De schade wordt dan op hen verhaald.”

Oproep aan ouders

De gemeente heeft donderdagochtend opdracht gegeven om de hakenkruizen te verwijderen en het wegdek schoon te maken.

Burgemeester Bronsvoort doet nog specifiek een oproep aan de ouders van jongeren in de gemeente Oost Gelre. “Ga met uw kind in gesprek en vraag of zij iets gehoord hebben over de bekladdingen en vernielingen”, zegt ze. “Wijs uw kinderen op de gevolgen van deze daden voor zichzelf, maar breng ook de impact van deze vernielingen op onze inwoners onder de aandacht. We hebben ook u nodig om deze problematiek aan te pakken.”

Geschreven door Erik van Dam, Omroep Gelderland op 2023-10-19 16:13:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.