Gratis energie-experts adviseren op bijeenkomst ‘Samen de winter doorkomen’

– Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Oost Gelre. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was in Oost Gelre al 4,65% en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt de bijeenkomst ‘Samen de winter door’ georganiseerd. Deze is op zaterdag 19 november in het Sourcy Center aan de Zegendijk 3 in Zieuwent

Belangstellenden kunnen tijdens deze bijeenkomst bij energie-experts advies inwinnen. Doel is om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens maatregelen treffen om hun eigen energierekening verlagen. Ook kunnen zij deze informatie op een makkelijke manier doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen.

De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland, waaronder Zonnig Zieuwent. Deze coöperaties hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

Stephan Papen van Energiecoöperatie Zonnig Zieuwent: “Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen of welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Daarom organiseert ook Zonnig Zieuwent deze bijeenkomst. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.”

Start van de bijeenkomst ‘Samen de winter door’ is om 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur. De klimaatburgemeesters van Oost Gelre Barend Wassink en Benthe Papen ondersteunen deze campagne en zijn op 19 november ook aanwezig.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-11-14 07:25:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.