Veel gebieden in Winterswijk nog beter bereikbaar met het OV door Haltetaxi

– In het bijzijn van Meddonaren hebben wethouder Wim Wassink en Paul Pietersen van Quarin-haltetaxiRRReis een haltebord onthuld aan de Geldereschweg 40 in Meddo. Dit gebeurde afgelopen zaterdag, Door deze halte is Meddo nu aangesloten op het netwerk van openbaar vervooer door heel Winterswijk. Het halteborde is van HaltetaxiRRReis. Dat is een nieuw flexibel OV-aanbod van de provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi. Het haltebord in Meddo is een van de nieuwe halteborden die in de gemeente Winterswijk is geplaatst.

Naast haltebord Meddo zijn er in de gemeente Winterswijk ook op andere plekken extra halteborden geplaatst. Er zijn nieuwe haltetaxi-halteborden geplaatst in Miste, recreatiegebied Hilgelo (Meddo), Kotten, Corle en Woold. Ook aan minder bereikbare bedrijventerreinen is gedacht: Bedrijventerrein Vééneslat en Misterweg heeft ook een haltebord gekregen. Met haltetaxiRRReis hebben werkgevers en medewerkers hier nu ook een betere aansluiting op het bestaande openbaar vervoer netwerk.

Wethouder Wim Wassink van gemeente Winterswijk: “De gemeente streeft ernaar dat alle mensen zich goed kunnen verplaatsten, waar ze ook zijn. Dat betekent dus dat het openbaar vervoer toegankelijk moet zijn. Voor mensen zonder eigen vervoer is deze halte een uitkomst. En voor mensen met een eigen auto is dit nu een duurzaam en gemakkelijk alternatief.”

Haltetaxi flexibel OV voor een goede aansluiting

De haltetaxi brengt je tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Meddo en andere omliggende dorpskernen tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op het openbaar vervoer. Zo reis je al van haltebord Meddo naar Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk voor 3,70 euro. Of van haltebord Kotten naar het recreatiegebied Hilgelo in Meddo voor 4,70 euro.

Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in Gelderland. Inmiddels zijn er in totaal 72 extra haltetaxi-halteborden bijgekomen, waaronder de haltes in Meddo, Miste, Kotten, Corle, Woold en bedrijventerrein Vééneslat en Misterweg. De haltetaxi rijdt van 6:00 uur in de ochtend tot 1:00 uur ’s avonds, waarmee er altijd een aansluiting is op de eerste of laatste trein.

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland): “Winterswijk is een uitgestrekte gemeente met veel buurtschappen. Voor inwoners én recreanten is het belangrijk dat er een verbinding is met de beide treinstations en de bushaltes langs de provinciale wegen. De haltetaxi biedt hiertoe de mogelijkheid. Zo dragen we bij aan de bereikbaarheid van het mooie buitengebied van Winterswijk.”

Reserveren vooraf nodig

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via de website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-13 21:57:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.