Geen vergunningen meer voor nieuwe gelegenheidscampings Zwarte Cross

– Vijf jaar geleden kwamen er zoveel nieuwe gelegenheidscampings bij dat de gemeente Oost Gelre overging afspraken te maken die overeenkomen met de spelregels rond het evenement van de Zwarte Cross. Die afspraken waren in een vergunning voor vijf jaar geregeld. “Als eigenaren van gelegenheidscamping met de pop-up kampeerplaats door willen gaan, krijgen de gelegenheid opnieuw een vergunning aan te vragen. Deze is voor vier jaar geldig.

De vergunningen lopen tot 2026 en gelijk met de vergunning voor het Zwarte Crossfestival. Dan loopt ook de vergunning af van de organiserende Feestfabriek voor het festival in de Besselinkschans.

we zitten écht aan de max met kampeerplekken

Er zijn 41 eigenaren die een gelegenheidscamping in de periode van de Zwarte Cross openen. In totaal bieden zij zo’n 2500 overnachtingsplekken aan. De tijdelijke vergunning die daarvoor nodig is regelt de afspraken omtrent veiligheid, gezondheid, brandveiligheid, bereikbaarheid AED’s, milieu -afvalwaterlozing- en verkeers- en bezoekersstromen. “De vergunningen zijn persoonsgebonden”, zegt burgemeester Annette Bronsvoort, “En dat betekent dat vergunningen niet kunnen worden overgenomen. Dat betekent dat er geen gelegenheidscampings meer bij komen. We zitten écht aan de max als het gaat over wat er in het gebied allemaal kan.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-15 15:23:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.