Geen treinen wel bussen tussen Doetinchem en Winterswijk van 29 juni tot en met 9 juli

AALTEN – Van zaterdag 29 juni tot en met dinsdag 9 juli voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor tussen Doetinchem en Winterswijk. Daardoor rijden er in deze periode geen treinen tussen Doetinchem en Winterswijk. Treinreizigers kunnen gebruik maken van de treinvervangende bussen van Arriva.

De bussen van Arriva vertrekken vanaf de volgende plekken: Doetinchem: bushalte busstation Doetinchem, Aalten: buurtbushalte (vlakbij het fietsenhok), Varsseveld: bushalte voor het station, Terborg: bushalte voor het station, Gaanderen: langs de weg ter hoogte van de fietsenstalling en Winterswijk: Kleine Parallelweg.

Het hele spoor tussen Doetinchem en Winterswijk wordt volledig vernieuwd. Dat betekent nieuwe rails, dwarsliggers, ballastgrind, wissels en kabels en leidingen over ongeveer vijftien kilometer spoor. Ook vernieuwt de aannemer diverse overwegen met nieuwe betonplaten en verscheidene wissels met wisselverwarming in Varsseveld en Aalten. Op verschillende locaties komen nieuwe hekwerken.

In de week voor 29 juni voert Swietelsky langs het spoortraject voorbereidende werkzaamheden uit. De aannemer richt bouwdepots in voor de opslag van spoormaterialen en plaatst bouwketen.

Tussen Doetinchem en Winterswijk wordt in drie perioden groot onderhoud aan het spoor gepleegd. De eerste periode is van zaterdag 29 juni tot en met woensdagochtend 10 juli. In alle gevallen werkt aannemer Swietelsky dag en nacht door en is er geen treinverkeer mogelijk. Arriva zet bussen in.

Langere reistijd

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva.

Plan reis vooraf

De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl.

Wegomleidingen

Door de omvang van dit werk, zet Swietelsky een lange werktrein in. Dat betekent dat enkele overwegen diverse dagen afgesloten worden. Met gele borden worden wegomleidingen en transportroutes aangegeven die met betrokken gemeenten en provincie Gelderland zijn afgesproken.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-06-25T08:36:55+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.