Excelsior opent grootste karaokebar van de Achterhoek tijdens ‘Corso in Concert’

Muziekvereniging Excelsior brengt een muzikaal spektakel naar Winterswijk. Tijdens het Volksfeest presenteert het orkest, onder leiding van Gerben Grooten, een feestelijke avond genaamd ‘Corso in Concert’. Het is het begin van het Volksfeest met bloemencorso waar de Winterswijkse bevolking naar uitkijkt en waarvoor Excelsior de speciale verrassing van een karaoke bar in petto heeft.

Het 75-koppige harmonieorkest is voor deze Volksfeestavond versterkt met een combo van gitaar, basgitaar, toetsen, drums en backing vocals. Het geheel staat onder de leiding van Gerben Grooten.
Het begin van de avond begint met een licht klassiek programma, waaronder een medley van bekende operaklassiekers. Deze inleiding van Corso in Concert heeft een eerste hoogtepunt: een geheim gastoptreden waarover in Winterswijk al druk wordt gespeculeerd, wie dat zal zijn.

In het tweede deel van het programma volgt een traktatie van pop- en rocknummers. Onder de bijdragen bevindt zich een eerbetoon aan Tina Turner door zangeres Mieke Slaats-Frumau en optredens van de Winterswijkse rapper Jesse Klein Entink en zanger Dinant Duenk.

De climax van de avond vormt de onthulling van de grootste karaokebar van de Achterhoek, waar het publiek onder begeleiding van het orkest mag meezingen met diverse muzikale klassiekers. De songteksten worden op grote schermen geprojecteerd, zodat meezingen vanzelf gaat met nummers van ABBA, Meatloaf, The Stones en nog meer, waaronder Nederlandse hits van Guus Meeuwis en Hazes. “En zoals het hoort in een √©chte karaoke bar worden de beste zangers uit het publiek beloond met een spectaculaire verrassing”, aldus de organisatie van het harmonieorkest.

Het concert vindt plaats op donderdag 24 augustus, van 20.30 uur tot ongeveer 23.30 uur in de grote tent op de Markt. De toegang is gratis en zitplaatsen zijn beschikbaar. Om verzekerd te zijn van een zitplaats, wordt aangeraden vroeg te komen. Jeroen Brittijn is de presentator van de avond.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-22 09:24:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.