AZSV winnaar van Keitoernooi

– De finalewedstrijd tussen AZSV en gastheer Longa’30 was zaterdag een lust voor het aanwezige publiek. “Dit is 90 minuten lang genieten waarbij beide ploegen leuk voetbal lieten zien”. Uiteindelijk scoorde de Aaltenaren tien minuten voor het einde de enige treffer. De strijd om de derde plek werd gewonnen door SV Grol door de Zieuwentenaren van RKZVC met 3-0 te kloppen.

Het Keitoernooi in Lichtenvoorde heeft aan de supporters van de vier voetbalclubs en toeschouwers een goede indruk achtergelaten over wat er het komende seizoen te verwachten valt in de Oost-Achterhoek. Het toernooi in Lichtenvoorde wordt gezien als de opening van het voetbalseizoen. Hier worden de eerste krachten gemeten en weten de teams hoe zij aan het begin van het seizoen ervoor staan.

Tijdens de finalewedstrijd tussen Longa’30 en AZSV waren zaterdag regelmatig individuele foutjes aan beide kanten kansen te zien. Onder meer mooie uitgespeelde doelkansen, maar die werden niet een keer benut. Bij de Aaltenaren maakte Benjamin Roters tien minuten voor het einde de enige treffer. Daarmee was AZSV – net als vorig jaar – de winnaar van het Keitnoernooi. Beide ploegen -AZSV onder leiding van Martijn Beltman en Longa’30 onder leiding van trainer Dennis van Toor- hebben nog een week de tijd de puntjes op de i te zetten voor de eerste te spelen competitiewedstrijd in de vierde divisie D van de KNVB.

De strijd om de derde plaats werd zaterdag gewonnen door Grol. De Groenlose ploeg won met ruime cijfers van van RKZVC. Na een 0-1 ruststand (doelpunt Wouter Pillen), scoorden de Grollenaren na de pauze nog via Jordy Schutten en Tycho Riteco. De uitslag was ietwat geflatteerd. Het team uit Zieuwent had zeker nog een of meerdere goals kunnen maken, maar was voorin niet scherp. Een verlengde hoekschot schoot Sjors Storkhorst op de lat. En vlak voor het einde miste RKZVC opnieuw een grote kans met een bal voorlangs. Het werd na een rommelige eerste helft met een betere tweede helft een 3-0 overwinning voor SV Grol.

Finalestrijd Keitoernooi 2023. – Foto: Longa’30

Komende wedstrijden van de vier ploegen

De ontmoeting tussen Grol en RKZVC op het Keitoernooi was de eerste van drie binnen zes weken. Op 9 september ontmoeten de kemphanen elkaar in Zieuwent voor de KNVB-beker. Op zondag 8 oktober komen ze elkaar weer tegen in Groenlo voor de derde competitiewedstrijd in de nieuwe, gemengde eerste klasse H.

Komende zondag 27 augustus speelt RKZVC thuis tegen tweedeklasse OBW uit Zevenaar en daarna beginnen de bekerwedstrijden. RKZVC zit in een poule van vier met Grol, Vorden en FC Zutphen.
De eerst volgende wedstrijd voor Grol is dinsdag 22 augustus uit tegen Markelo 1. De aanvang van de wedstrijd is om 20.30 uur.
Voor AZSV begint de competitie uit tegen het Harderwijkse VVOG op zaterdag 26 augustus 15.00 uur.
Longa ’30, dat fris speelde op het Keitoernooi, speelt komende zondag de eerste wedstrijd in de vierde divisie D. Op Sportpark De Treffer wordt er om 14.00 uur afgetrapt tegen promovendus TVC ’28 uit Tubbergen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-22 08:13:57


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.