Excelsior Barlo verrast met uitreiking Koninklijke erepenning

– Tijdens het voorjaarsconcert is de Barlose Christelijke Muziekvereniging Excelsior verrast met de uitreiking van de koninklijke erepenning. Burgemeester Anton Stapelkamp reikte de erepenning met oorkonde zaterdagavond uit in ’t Romienendal in het Aaltense buurtschap Dale.

Afgelopen jaar was het jubileumjaar voor de vereniging, Excelsior vierde haar 100-jarig bestaan. Burgemeester Anton Stapelkamp: “Het ereteken symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.”

Het eeuwfeest was reden genoeg voor initiatiefnemers Herman Onnink en Geert Kobus om een aanvraag in te dienen voor dit ereteken. “Gemeente Aalten heeft hier graag aan meegewerkt”, zo zei Stapelkamp. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen en kan alleen door de Koning worden toegekend.

Het voorjaarsconcert

Na 3 jaar afwezigheid, door corona en het jubileumjaar, gaf Christelijke Muziekvereniging Barlo weer voor het eerst een voorjaarsconcert. Onder leiding van dirigent Henk-Jan Radstaak speelde het orkest stukken in het thema ‘het Wilde Westen’, zoals ‘once upon a time in the west’ maar ook muziek die gecomponeerd is om het natuurschoon te verbeelden.

Naast het fanfareorkest gaf ook de slagwerkgroep onder leiding van Colin Jansen een optreden. Ook werden deze avond een aantal jubilerende leden gehuldigd.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-16 17:52:52


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.