N18 bij Lichtenvoorde weer open voor verkeer

– Vandaag, zondagmiddag 16 april is om 15.00 uur de N18 bij Lichtenvoorde weer opengegaan. De kruising met de Zieuwentseweg permanent verwijderd. Verkeer naar het centrum van Lichtenvoorde en naar Zieuwent dient een afslag verder te rijden. Ter hoogte van de Richterslaan ligt een nieuwe kruising die de nieuwe verbinding vormt tussen Lichtenvoorde en Zieuwent. De fietstunnel Koekenveld was donderdagochtend al opengegaan.

Fietsers maakten sinds donderdagochtend al dankbaar gebruik van fietstunnel. De tunnel onder de N18 door heeft de naam Koekenveld gekregen, naar de naam van een Harreveldse familie die eens deze grond in haar bezit had.

Fietstunnel Koekenveld onder de N18 door. – Foto: Eveline Zuurbier

Een fietspad en de Europaweg lopen vanaf de kruising met de Richterslaan pal en parallel langs de N18. Een vangrails mankeert de wegvakken en houdt het verkeer van en naar Zieuwent gescheiden van de N18. Het verwijderen van de kruising met de Zieuwentseweg en de aanpassing bij de Richterslaan dienen ter verbetering van de doorstroming van het verkeer tussen Twente en Doetinchem en dienen de N8 een stuk veiliger te maken.

N18 bij Lichtenvoorde weer open voor verkeer – Foto: Eveline Zuurbier

De voorbereidingen voor de aanpassing van de N18 heeft jaren in beslag genomen. Verschillende verbindingen komen samen en voor een veilige afwikkeling van het verkeer en de aansluiting van de rijksweg op de provinciale weg N312 (door Zieuwent) en de wegen die daar op uitkomen dienden Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland en Oost Gelre -elk als wegeigenaar- samen te werken.
De opening van de fietstunnel Koekenveld krijgt aanstaande zaterdag een officieel tintje.

De Europaweg die parallel loopt met de N18 gaat over in de Zieuwentseweg naar Zieuwent. – Foto: Eveline Zuurbier

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-04-16 15:04:39


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.