Euregio-adviesdag voor grensgangers in Winterswijk

– In samenwerking met Nederlandse en Duitse experts op het gebied van belastingen, pensioenen en verzekeringen geeft het GrensInfoPunt (GIP) van de Euregio regelmatig algemeen advies aan voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars. De volgende adviesdag van het GIP Euregio vindt plaats op 6 februari in Winterswijk in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Deelname is gratis.

Geïnteresseerde burgers kunnen op 6 februari antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Op de Euregio-adviesdag in Winterswijk zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Nieuw is het aanbod met betrekking tot de Duits-Nederlandse arbeidsmarkt: onder de naam GrensWerk bieden vertegenwoordigers van de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling en de GIP Euregio individuele informatie over de mogelijkheden en bijzonderheden van het werken als grensganger. Dit maakt een eerste oriëntatie op de arbeidsmarkt in het buurland mogelijk.

Het evenement begint om 14 uur en eindigt rond 18 uur. Deelname is gratis, maar een afspraak maken vooraf is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak boeken onder ‘spreekuren’ op www.gipeuregio.eu. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-01-25 06:53:48


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.