Clubmatch Rashondenshow in De Storm

– Zondag 22 januari hield de Kynologenclub Winterswijk e.o. zijn jaarlijkse Clubmatch: een rashondenshow waarbij in tien rasgroepen honden worden gekeurd. Drie keurmeesters keurden in twee ringen de bijna 120 ingeschreven honden van allerlei verschillende rassen, van groot tot klein en alles wat daar tussenin zit.de dag werd van deskundig commentaar voorzien door spreekstalmeester Frans Rups.

Vanaf 8.30 uur konden de exposanten met hun hond naar binnen. Zij werden voorzien van een catalogus en een nummer. Via aankondigingsborden konden de exposanten zien in welke van de twee ringen zij hun honden mochten tonen aan de keurmeesters. In alle groepen waren er vertegenwoordigers van verschillende rassen. Van honden in groep X: Windhonden, was er slechts één vertegenwoordiger: de prachtige Afghaanse Windhond Inschira el Harakat van G.H.Hennink, ging er met drie prijzen vandoor: beste van de rasgroep, beste hond uit Winterswijk en beste veteraan.

De keurmeesters bekijken de hond zorgvuldig en geven hun bevindingen door, die in het keurverslag genoteerd worden. Ze beoordelen de gang, de bouw en het karakter van de hond. Elk ras heeft rastypische kenmerken waaraan hij of zij moet voldoen. De keurmeesters nemen de tijd voor de keuring en leggen uit waarom ze tot een bepaald besluit komen. De exposanten die niet in de prijzen vielen konden vanaf 15.15 hun verslagen ophalen.

Organisator Kynologenclub Winterswijk e.o.

Rond de klok van 16.00 uur was duidelijk wie de winnaar was van de Clubmatch 2023 van de KC Winterswijk e.o. Een grote show als deze is uniek voor de Achterhoek. De KCWinterswijk is de enige KC in de verre omtrek die aangesloten is bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Deze show kan alleen plaats vinden door de niet aflatende inzet van vele vrijwilligers voor en achter de schermen. De hondenpoepopruimdienst, de EHBO, de dierenartsenpraktijk, de sjouwploeg en de opruimploeg zijn er slechts een paarvoorbeelden van. De winnaars gingen met fraaie bekers en voor honden eetbare prijzen naar huis en natuurlijk met hun mooie, karaktervolle en gezonde honden. De prijzen waren beschikbaar gesteld door onze hoofdsponsor en andere sponsoren.

De winnaars van de rashondenshow in De Storm. – Foto: KC Winterswijk e.o.

De uitslagen per groep: I Schotse herdershond- korthaar Mabinogion Egwene (E. Sanders, Hengelo); II: Dwergschnauzer zwart Venne-Lu van de Kleine Zwarte Dwergen (H.Oolbekkink, Markelo); III: Cairn terrier No Copyright Iceman (M. de Vries, Stroe); IV en Best in Show: Dwergdashond- ruwhaar Total Elegance of the Aladna’s Home (G. Mateman, Aalten); V: Basenji Sequins Jayde (C.Th.J.M. Knippenborg, Mariënvelde); VI : Beagle Dazzling Junior from Yvori’s Joy (Y.Houwen, Venlo); VII: Spinone Italiano Mimosa Pudica April-Run (T. Bijsterveld, Emmen); VIII Engelse Cocker Spaniel Nickel and Dimes Business as Usual (G. van Empel/N. Reyneveld, Baak); IX Shih Tzu Maserati Bebra Buchati (J. Schepers, Geldermalsen); X: Afghaanse windhond (G.H.Hennink, Winterswijk).

Beste hond van de clubmatch 2023: Dwergdashond-ruwhaar: Total Elegance of the Aladna’s Home van G. Mateman uit Aalten; Beste hond uit Winterswijk én beste veteraan Afghaanse windhond Inschira el Harakat van G.H.Hennink uit Aalten; Beste zelfgefokte hond uit Winterswijk: Basenji: Sequins Jayde van C.Th.J.M. Knippenborg; Beste jongste puppy: Vizsla Butterfly Hunter Boogeyman van J. Derksen uit Aalten, Beste puppy: Dwergdashond-ruwhaar Rolling Stone of the Aladna’s Home van G. Mateman uit Aalten. Voor foto’s van de beste hond uit elke rasgroep kunt u ook op de website van Kynologenclub Winterswijk en Omstreken kijken.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-24 21:06:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.