Elin en Merle vragen de Winterswijkse raad om een speeltuintje op de Passantenkamp

– Elin en Merle willen graag een speeltuintje op de Passantenkamp in de wijk waar zij wonen. Donderdagavond vroegen ze dat voor de gemeenteraad om zo de gemeente Winterswijk te overtuigen hoezeer een plek met leuke speeltoestellen zo gewenst is. “Het hoeft niet groot te zijn, maar wel een plek waar we fijn kunnen spelen.

Hoewel een applaus of een andere manier van meningsuiting tijdens de vergadering van de gemeenteraad niet is toegestaand, kreeg de dappere inspraak van de twee meisjes een hartelijke applaus van de gemeenteraad en de toehoorders op de publieke tribune. Ze namen de stap naar de gemeenteraad nadat ze eerst burgemeester Bengevoord een brief hadden geschreven over hun wens voor de wijk.

In Winterswijk hebben wijken een speeltuintje, maar niet in de wijk Zuilenes. “Voor het dichtstbijzijnde pleintje moeten we drukke wegen oversteken. Dit zijn de Groenloseweg of de Morgenzonweg en dat mogen jonge kinderen niet. Er zijn de laatste tijd veel kinderen in de wijk bijgekomen.”

Elin en Merle vragen de Winterswijkse raad om een speeltuintje op de Passantenkamp – Foto: 1Achterhoek

Elin en Merle willen centraal in de wijk een speeltuintje. De Passantenkamp ligt centraal in de wijk en is goed geschikt als speelplek voor kinderen. Ze gaven ook aan hoe de speelplek eruit moet komen te zien: “Geen felle kleuren maar graag een neutrale kleur voor de speeltoestellen en de bomen laten staan.” Elin en Merle willen de gemeente graag helpen bij het proces.

De gemeenteraad waardeerde de dapperheid van de twee meiden. Fractieleider Tom van de Beek van Voor Winterswijk vroeg of ze met de gemeente Winterswijk mee wilden doen om een ontwerptekening te maken, aangevend dat de raad zeker aan het verzoek wil meewerken.

Elin en Merle: “We hopen dat het snel een reactie krijgen zodat we niet een jaar hoeven te wachten.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-26 20:28:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.