Een klein beetje vorst zorgt weer voor schaatsplezier in Winterswijk

– Woensdagmorgen om half negen ging de schaatsbaan in Winterswijk weer open. De vorst van afgelopen nacht was genoeg om weer een mooie ijslaag op de baan te krijgen. Gisterenavond rond 8 uur zijn de vrijwilligers begonnen en de hele nacht zijn ze weer door gegaan.

Auke spijkstra weet nog niet hoe het de rest van de week uit zal zien. “Als er nog geschaatst kan worden komende week dan sturen we een mail naar onze leden”, zegt hij. De vereniging heeft inmiddels al 1000 leden.

Het blijft een unieke gebeurtenis vindt ook Rob Aversteeg, inmiddels 70 jaar uit Dinxperlo. Aversteeg bekend van de Amstel wielerploeg van Herman Krot één van de oprichters van de Amstel Gold Race en Nederlands kampioen bij de cycle cross in 1970 vindt het fantastisch. “Ik hoef nu niet zo ver meer te rijden om een paar baantjes te trekken, de conditie is nog niet helemaal wat het moet zijn maar het is gevoel he”, zegt hij met een lach.

Een paar baantjes schaatsen – Foto: Peter van der Wel

De eerste twee seizoenen konden de leden op de baan van WIJV ondanks de kwakkelwinters 9 en 10 keer schaatsen en in het seizoen 2022-2023 konden de schaatsers er op 20 november al ijsplezier beleven.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-01-18 11:19:40


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.