Dansers gezocht voor Romeo en Julia in Steengroeve en speciale dansvoorstelling bij De Mattelier

– Stichting Evolutio geeft danstalent in Oost-Gelderland jaarlijks de kans om te schitteren in een theatrale dansproductie en pakt dit jaar groots uit met maar liefst twee voorstellingen. Dansers vanaf 15 jaar krijgen de bijzondere kans om op 8,9, 11 en 12 augustus deel uit te maken van het dansteam in het Steengroevetheater in Winterswijk, waar een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeareverhaal Romeo en Julia wordt opgevoerd. Dansers vanaf 10 jaar kunnen deelnemen aan de Evolutio Dansproductie in november in De Mattelier in Groenlo.

Het Winterswijks Muziek Theater (WMT) viert haar 75-jarig jubileum dit jaar in het unieke decor van de grootse Steengroeve in Winterswijk, het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland. Het muziektheatergezelschap wordt aangevuld met onder meer het dansteam van Stichting Evolutio, dat onder leiding staat van chorografen en initiatiefnemers Tim Aafjes en Lidy Toebes-Hungerink. “Deze productie belooft een enorm spektakel te worden! De dansers staan in vier dagen tijd in totaal voor zo’n 12.000 man publiek. Heel bijzonder”, vertelt Lidy enthousiast. Tim vult aan: “Ik ben ook choreograaf bij het WMT, dus dit is dé perfecte gelegenheid om de acteurs en dansers uit de twee gezelschappen samen te brengen. En voor dansers is het een geweldige kans om deel uit te maken van zo’n grootse productie en samen te werken met zowel acteurs, koor als orkest.”

De dansers staan in vier dagen tijd in totaal voor zo’n 12.000 man publiekt

Evolutio kiest ervoor om dit jaar naast de voorstelling in de Steengroeve ook weer een volledig eigen dansproductie op de planken te brengen. “Niet alle dansers zijn beschikbaar in de zomervakantie en voor de Steengroeve geldt een wat hogere minimumleeftijd vanwege de intensiteit en de zelfstandigheid die bij deze productie komt kijken”, legt Lidy uit. Om toch meer dansers in de regio de kans te geven om zich verder te ontwikkelen, brengt Stichting Evolutio in november een voorstelling op de planken in De Mattelier in Groenlo. Deze productie richt zich niet alleen op het dansen, maar ook op de organisatie van een dansvoorstelling. Tim: “We nemen de deelnemers ook mee in het proces van het maken van een voorstelling, dus ze gaan ook meer leren over onder meer keuze en maken van decor, kostuums en lichtplannen. Zeker voor dansers die ambitie hebben om het professionele dansvak in te gaan, is het belangrijk om een beeld te krijgen wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken.”

Het dansvak uitoefenen – Foto: Fotograaf Tesselhof Media

Auditie

Wanneer je getalenteerd bent en voor het dansvak wil kiezen of in één of beide dansproducties van Stichting Evolutio? Schrijf je dan voor vrijdag 27 januari in voor de audities op zondag 29 januari. Je kunt auditie doen in de stijlen urban, modern en/of klassiek ballet. Je maakt kans op deelname met een (afgeronde) dansopleiding, als je danst in een wedstrijdteam of een zeer goede recreant bent. Kijk voor meer informatie en aanmelden op stichtingevolutio.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-01-18 09:04:09


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.