Drie topturnsters Turnacademie Achterhoek geselecteerd voor Parijs

VARSSEVELD – Sanne Wevers, Lieke Wevers en Naomi Visser zullen afreizen naar de Olympische Spelen in Parijs samen met coach Vincent Wevers, waar hun competitie op 28 juli van start gaat. Zij kwalificeerden zich afgelopen weekend in het Belgische Gent.

De Top Turnacademie Achterhoek (TTA) kondigt de deelname na een zeer intensieve voorbereiding met grote trots en vreugde aan. “Alledrie topturnsters hebben gedurende het traject een plek bemachtigd in het Nederlandse Olympische team.”

Tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd in Gent, lieten de turnsters opnieuw zien waarom zij tot de top van Nederland behoren. Lieke levert een waanzinnige prestatie en turnt met overmacht een foutloze wedstrijd, wat haar de eerste plaats oplevert met meer dan een punt verschil ten opzichte van de concurrentie.

Naomi Visser maakt helaas een dure fout op de balk, wat haar de tweede plaats kost. Desondanks eindigt ze op een nette derde plaats, waarmee ze haar kwalificatie voor de Olympische Spelen veilig heeft gesteld.

Sanne Wevers schittert opnieuw op haar favoriete toestel, de balk, waar ze wederom met afstand de hoogste score neerzette en haar positie in het Olympische team bevestigt.

“We zijn ongelooflijk trots op Lieke, Naomi en Sanne,” zegt Willemijn van der Borg namens het bestuur. “Dit soort resultaten neerzetten op de momenten dat het er toe doet is het moeilijkste wat er is. We kijken ernaar uit om hun prestaties in Parijs te zien en hopen dat ze het Nederlandse turnen en de Achterhoek daar trots zullen vertegenwoordigen.”

Over Top Turnacademie Achterhoek (TTA)

Top Turnacademie Achterhoek is een toonaangevende turnopleiding in Nederland, gericht op het ontwikkelen van turnsters op weg naar hun eigen top met als doel uiteindelijk deelname aan internationale toernooien. Met een focus op zowel technische vaardigheden als mentale vaardigheden, biedt TTA een holistische benadering van training en begeleiding.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-07-09T10:39:48+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.