‘Doden in Winterswijk zijn politierechercheur en vriendin’

– Eén van de twee overleden personen in Winterswijk is een politierechercheur. Dat laten meerdere bronnen weten aan Omroep Gelderland.

In het centrum van het Achterhoekse dorp gaan veel geruchten rond. Omstanders zeggen dat ze hebben gehoord dat de man zijn vriendin om het leven heeft gebracht. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd. Voordat hij zelfmoord pleegde zou hij erover bericht hebben via WhatsApp.

Wil je met iemand praten over zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of via 113.nl.

De politie wil niet ingaan op het gerucht dat het om een rechercheur gaat. “Ik kan het niet ontkennen, ik kan het niet bevestigen. Dat heeft er alles mee te maken dat we in de formele zin nog niet weten wie het zijn. Daar richt het onderzoek zich op”, zegt een woordvoerder.

Lichamen gevonden na melding

Zondagavond werden de twee lichamen aangetroffen in een appartement aan de Wheme in het centrum. “De melding was dat er mogelijk iets aan de hand zou zijn op dit adres. Er zou wat zijn gehoord, er zou wat zijn gezien. Die melding bleek terecht, want we hebben dus twee overleden personen aangetroffen in de woning”, aldus de politiewoordvoerder.

De politie is sinds zondagavond bezig met een groot onderzoek. Bij de woning werd al snel een PD-unit geplaatst, een soort mobiel politiekantoor. Er is zowel sporenonderzoek als buurtonderzoek verricht.

Een verslaggever van Omroep Gelderland meldt dat de omgeving inmiddels is vrijgegeven.

Bekijk de beelden van het onderzoek in Winterswijk:

Geschreven door Erin Veenink, Joost van Erp, Omroep Gelderland op 2023-10-09 07:53:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.