Logistiekopleiding vergroot instroom leerlingen om personeeltekorten in sector tegen te gaan

– De vierde editie van de Logistieke Roadshow is maandag 9 oktober op de Praktijkschool Prakticon in Doetinchem van start gegaan. Het doel is om de komende weken zo veel mogelijk scholieren in zowel Oost- als West Nederland enthousiast te maken voor de logistieke sector. Eentje die onmisbaar is voor onze samenleving, maar kampt met enorme personeelstekorten mede door de onbekendheid van het werk en toenemende vergrijzing. Deze week zijn de scholen in Doetinchem, Zevenaar, Duiven, Aalten en Winterswijk aan de beurt.

De aanleiding voor dit initiatief is het personeelstekort in de sector door onder andere vergrijzing van het huidige personeel. Landelijk is een daling in het aantal leerlingen te zien dat kiest voor een logistieke opleiding. Daarom is gekozen voor dit concept, zodat leerlingen zelf beleven en ervaren dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. Dit alles met als doel om de instroom van de logistieke opleidingen te vergroten. Daarom ervaren 3.000 leerlingen de onmisbare rol logistiek in samenleving tijdens Logistieke Roadshow.

Masterclass en challenges

Het programma start met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer in de week voorafgaand aan de roadshow. Een week later komt de vrachtwagen langs, om een smakelijke tour door de wereld van de logistiek te maken. De scholieren gaan aan de slag om een bezorger die steelt te vinden in een pop-up escape room, worden uitgedaagd om een optimale reisplanning te maken voor de inkoop van ingredi├źnten voor het maken van hamburgers, gaan aan de slag met een puzzel van frisdrankkratten en krijgen de taak om de juiste pizza-orders te bezorgen bij de goede voordeur. Ze ontdekken al spelenderwijs welke functies er allemaal zijn binnen de sector, zoals: planner, chauffeur, orderpicker, supply chain manager, manager en adviseur.

Dit jaar trekt de roadshow langs ruim 50 scholen in zowel Oost- als West-Nederland. Er nemen 3.000 leerlingen deel aan het programma.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-10-09 09:38:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.