Dirk Willink bekend van Steengroeve theater Ridder in de Orde van Oranje Nassau

– Dirk Willink uit Winterswijk is zondag 27 november benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet als voorzitter van Stichting Steengroeve Theater.

Burgemeester Bengevoord reikte het lintje zondagmiddag uit aan Dirk Willink tijdens zijn afscheid als voorzitter van Stichting Steengroeve Theater in theater De Storm. Tijdens de bijeenkomst droeg Willink het voorzitterschap over aan de heer Rutger de Vries.

Verdiensten

Bengevoord noemde Willink een maatschappelijk zeer betrokken mens. Zowel binnen zijn vakgebied, in de politiek en binnen de culturele sector.

Als dierenarts heeft Willink veel bijgedragen aan de veterinaire ontwikkelingen in Nederland. In 2014 werd hij voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van dierenartsen in Nederland. Daarnaast was hij lid van de Raad van Advies van de Stichting Diergeneesmiddelen Autoriteit en namens Nederland lid van de Federation Veterinair European. Met name zijn inzet op het gebied van het antibioticabeleid en het door ontwikkelen van het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen zijn voor de diergeneeskunde in Nederland van grote betekenis geweest.

Dirk Willink is actief geweest in de Winterswijkse politiek. Hij was jarenlang raadslid van de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk.
Sinds 2009 zet hij zich in als initiatiefnemer, projectleider en voorzitter van Stichting Steengroeve Theater. Jaarlijks ontvangt het theater ruim 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het evenement is een van de hoogtepunten op de culturele agenda van Winterswijk en hiermee van onschatbare waarde voor de horeca en toeristische sector.

Mede door gedrevenheid van Dirk Willink heeft het evenement in de loop van de jaren landelijke bekendheid gekregen. Daarnaast is Willink betrokken bij Stichting Terra Temporalis. Een cultureel project met als doelstelling het realiseren van een bezoekerscentrum en museum bij de Steengroeve in Winterswijk.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-11-27 17:22:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.