De regio als ‘Onverwachte Hoek’ op clubshirt De Graafschap

– Het voetbalseizoen trapt De Graafschap met platform Onverwachte Hoek op het shirt van de spelers. Met deze sponsoring wil de Achterhoek zich prominent laten zien als regio om er te komen werken en wonen.

Achterhoekse bedrijven (o.a. de industriële kringen) , zorg-, cultuur-, onderwijsorganisaties en gemeenten hebben zich verenigd in dit platform vanuit een gedeelde urgentie om nu en in de toekomst goed personeel te vinden. Deze nieuwe arbeidskrachten zijn niet alleen nodig voor het vervullen van de vele vacatures, maar zorgen er ook voor dat de leefbaarheid in de kleinere plaatsen blijft bestaan en de voorzieningen blijven behouden. Met de uiting op het tricot van De Graafschap wil de Achterhoek als ‘onverwachte hoek’ van Nederland laten zien welke economische kracht en potentie -er zijn veel innovatieve bedrijven gevestigd- de regio in huis heeft. “Het is een van de weinige plekken in Nederland waar je nog groen kunt wonen”, aldus de leden van het platform. “De keuze voor De Graafschap ligt voor de hand. De club vertegenwoordigt landelijk de regio met trots en trekt met succes spelers aan van buiten de Achterhoek. Precies zoals ook Onverwachte Hoek mensen vanuit heel Nederland wil overtuigen en helpen de stap naar een carrière in de Achterhoek te zetten.”

“De Graafschap wil de vinding tussen de club zelf en de regio vergroten”, laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap weten. “Wij willen al langer de Achterhoek op de kaart zetten als mooie en fijne regio om in te wonen, leven en werken. Het is prachtig dat we daar met deze samenwerking met Onverwachte Hoek verdere invulling aan kunnen geven. We zijn trots op onze regio, wij zijn trots op de Achterhoek.”

De Doetinchemse burgemeester Mark Boumans, en voorzitter 8RHK ambassadeurs: “Met deze samenwerking zetten we de schijnwerper vol op de Achterhoek als aantrekkelijke werk- en woonregio. Naast extra landelijke bekendheid, biedt de samenwerking geïnteresseerde werknemers veel mogelijkheden om écht kennis te maken met werken en wonen in de Achterhoek. Daarmee hopen we hen ook echt over de streep te trekken te komen werken bij de mooie innovatieve bedrijven in de Achterhoek.”

Ruim 35 partners doen mee aan de campagne. De samenwerking in Onverwachte Hoek krijgt met De Graafschap vorm in een eigen ‘Onverwachte Hoek-kroeg in het stadion en diverse evenementen rondom de thuis- en uitwedstrijden.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-26 23:52:25


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.