De Gulle Smid wint publieksprijs voor beste Winterswijkse restaurant

WOOLD – De Gulle Smid is een icoon in het buitengebied, omgeven door prachtige natuur, in stijl gerenoveerde huisjes en ‘de Ölliemölle’. Ze doen er alles voor om de gasten een warm welkom te bieden. Bij de Nederlandse Horecaprijzen zijn ze voor hiervoor beloond met de publieksprijs voor beste restaurant in Winterswijk.

Op maandag 22 januari ontvingen eigenaren Marcel en Judy de prijs tijdens een Award Festival in Zeist. “Dat we de publieksprijs voor beste restaurant in Winterswijk hebben gewonnen, maakt ons hartstikke trots,” zegt Marcel. “We proberen het iedereen naar de zin te maken en als dat beloond wordt met een prijs, is dat heel mooi. Zeker omdat er in het dorp zoveel goede en populaire restaurants zitten.”

Nieuwe kok

Marcel en Judy hebben duidelijk zin in de komende maanden. Spannende maanden, omdat hun kok met zijn geliefde in Arnhem gaat wonen en werken. “We hebben gelukkig een zeer getalenteerde nieuwe kok gevonden,” vertelt Marcel. “Samen zullen we dit jaar de menukaart met verrassende gerechten gaan vernieuwen”. Over de menukaart gesproken: de wildkaart sloeg ‘als een malle’ aan, aldus Marcel: ”Daar kunnen mensen nog voor komen, want we gaan er nog even mee door.”

Activiteiten

“Er staan veel leuke dingen op de planning” vertelt Judy. “Op 18 februari doen we met vijf andere Winterswijkse restaurants voor de eerste keer mee aan de wijnspijswandeling, Gasten wandelen van restaurant naar restaurant en krijgen overal een wijntje en een hapje. Met Pasen hebben we natuurlijk weer een paasbrunch en in mei wordt er een lentemarkt georganiseerd in samenwerking met een werkgroep uit Winterswijk. Op de lentemarkt zijn onder meer streekproducten en demonstraties, bijvoorbeeld van de schaapsscheerder.” “De lentemarkt is een vervolg op de kerstmarkt,” zegt Marcel. “Die was een groot succes. Iemand stelde voor ook een lentemarkt te houden. Een goed idee, vonden wij.”

Muziek

Bij de Gulle Smid is muziek belangrijk. Op dat gebied valt dan ook af en toe wat te verwachten, vertelt Marcel: “Afgelopen winter hebben we meerdere mooie optredens bij ons gezien, onder meer van Lola en Jedidja op viool en op de piano de winnaar van de Kei van Komrij 2022, Julian Mokthar. Wij willen alle muzikanten die in de winter bij ons speelden uitnodigen voor een speciaal concert op ons terras waar ze, aangevuld met andere artiesten, nogmaals hun talent kunnen laten horen. Dat moeten we nog plannen.”

Bezoekje waard

Maar ook als er niets bijzonders is, is De Gulle Smid aan de Meester A. th. ten Houtenlaan 4 een bezoekje waard. Wie wil er niet een heerlijk hapje eten of wat drinken op het terras bij de winnaars van de publieksprijs op een van de mooiste locaties van Winterswijk?
In alle rust, met een mooi uitzicht.

Bron: Winterswijk Binnen en Buiten

Geschreven door Redactie op 2024-02-19 18:47:48


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.