De 2e Ecotour komt er aan

WINTERSWIJK – De Ecotour heeft een vervolg gekregen. In samenwerking met de duurzame ondernemers van het eerste uur van de Ecotour is het langverwachte vervolg definitief gelanceerd. De tour brengt een unieke kans voor zowel inwoners als bezoekers om de voorhoede van duurzame innovatie in Winterswijk en omgeving te ervaren.

Deze editie wordt geleid door Ida Meerdink van Laidavoice die de medewerking van Luuk Holtrop (Holu Media) kreeg. De lokale ondernemers zijn Willy Smit (WAMenvanDuren), Jan Bent (Wenninkhof), Hans Huls (Huls Duurzame Energie) en Rene te Selle (RTS Bouwassist),
De Ecotour biedt deelnemers een inspirerende reis langs enkele van de meest vooruitstrevende duurzame bedrijven in de regio. Van energietransitie tot biodiversiteit, klimaatadaptatie tot cultuurhistorie, de Ecotour belicht diverse aspecten van duurzaamheid die het hart van Winterswijk vormen.

“Winterswijk, de kleinste gemeente die ooit de European Green Leaf Award heeft gewonnen, laat zien dat groots denken begint bij lokale initiatieven,” merkte een van de organisatoren op. “De Ecotour is een viering van deze prestatie en een uitnodiging aan iedereen om deel te nemen aan het ontdekken van onze groene toekomst.” Ondernemers tonen hun groenere toekomst. De tour kan wandelend, per fiets of bezoekers kunnen ook met de elektrische buggy rondgereden worden.

De volgende data zijn zaterdagmiddag 22 juni, 20 juli, 21 september, 26 oktober en 23 november. Aanmelden: Via deze link of via de websites van 100% Winterswijk, Centrum Duurzaam Winterswijk, Gemeente Winterswijk en die van de Venemansmolen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-16 08:02:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.