Onweersbuien op komst, code geel van kracht

ARNHEM – Na een regenachtige nacht wordt het weer de aankomende dagen niet veel beter. Het KNMI kondigt donderdagmiddag code geel af voor onweersbuien.

Op de meeste plekken in Gelderland regende het in de nacht van woensdag op donderdag. Het verschilde wel per regio. “In het grensgebied met Overijssel is er niks gevallen, terwijl het richting Utrecht en Brabant veel natter geweest is”, vertelt meteoroloog Johnny Willemsen. Tot het einde van de ochtend viel hier en daar een buitje, maar in de middag staan er volgens Willemsen wel ‘echt forse onweersbuien’ op het programma.

Code geel

Het KNMI meldt dat van 13.00 uur tot 19.00 uur code geel van kracht is, vanwege onweersbuien en lokaal veel neerslag, hagel en mogelijk windstoten. Plaatselijk kan er zo’n 20 tot 40 millimeter regen vallen. “Desondanks blijft het een prima temperatuur van 20 graden, met in het noorden of oosten van de regio wel kans op 22 graden”, aldus de meteoroloog.

Beter weer op komst

“In de loop van de week zullen we nog wel last krijgen van meer buien”, voorziet Willemsen. “Tot en met zaterdag zullen er nog lokale buien vallen. Gedurende het pinksterweekend lijkt het wel weer droog te worden. Vanaf tweede pinksterdag én de start van volgende week zullen we de zon weer terugzien.”

Geschreven door Madelon Spierenburg op 2024-05-16 12:44:06


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.