Graafschap Verbindt Naobercompetitie gewonnen door Firedragons

AALTEN – De finale van de tienweekse De Graafschap Verbindt Naobercompetitie is gewonnen door FC Goat, maar de echte strijd voor beste Naober en dus de algehele winnaar werd nipt gewonnen door de Firedragons gevolgd door FC Maccie.

De prijzen werden uitgereikt door sportwethouder Hans te Lindert, in aanwezigheid van twee spelers uit het eerste van De Graafschap, Stan Wevers en Ties Wieggers. Zij reikten de Naober-bokaal uit aan de Firedragons. Dat team dankte zijn ‘overall’ winst aan het goede voetbalspel, waarmee ze veel punten pakte. Ook de zogeheten ‘buurtbijdragen’ die leden van dit team deden telden mee bij de eindscore.

De bekers van De Graafschap Verbindt Naobercompetitie. – Foto: PR

Een gesigneerde bal en beker werd ook uitgedeeld aan FC Maccie, omdat ze enorm veel buurtbijdrages hebben gedaan. In totaal zijn er 98 buurtbijdrages gedaan door de deelnemende kinderen van deze competitie. De buurtbijdrages waren onder meer: Zwerfafval opruimen, ouderen helpen in de tuin, spelletjes doen met ouderen bij verzorgingshuizen, flessen inzamelen voor een goed doel, iets lekkers bakken en koken voor een ander en collecteren. Ook werden de vele reclameborden rond de velden van AZSV door de teams schoongemaakt. Om toch iets terug te doen voor de gastvrijheid van AZSV voor het gebruik van hun terrein. Tien weken lang namen 17 teams -meer dan 130 kinderen- het tegen elkaar op.

De organisatoren kijken terug op tien geweldige weken, die voor veel plezier, met respect voor elkaar, op het sportveld zorgden, maar vooral ook veel maatschappelijke activiteiten voort brachten.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-15 15:39:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.